Gebruik Spotify als DJ

14-08-2014
artikel

Het is weer zover: je organiseert een leuk feestje ter ere van je zoveelste verjaardag en je bent op zoek naar een goede dj om die laatste hitjes de dansvloer op te rammen. Waar vind je die? Gewoon via het wereldwijde web! Een dj hoeft tegenwoordig niet meer zoveel te kosten, wanneer je zelf de dj uit kan hangen. "Hoe dan?" horen we je al denken. Dat is eenvoudig: met een Spotify abonnement!

Bepaal je eigen muziek

Spotify is een muziekprogramma dat je kunt downloaden op je computer. Via dit programma kun je online muziek streamen. Er bestaan gratis accounts, maar het is fijner om een betaald account te nemen wanneer je vaak en veel naar muziek luistert. Met een premium account kun je onbeperkt muziek streamen zonder reclame tussendoor. Tegenwoordig kun je Spotify premium betalen met ideal. Dit gaat heel eenvoudig en binnen no time heb je een account.

Het fijne aan zo'n account is dat je zelf kan beslissen wanneer je wat luistert. Bijna alle albums van alle artiesten zijn er te vinden. Er zijn ook allerlei afspeellijsten te vinden. Heb je dus een hip feestje gepland en wil je de laatste hits uit de boxen laten schallen? Zoek dan een fijne afspeellijst uit één van de vele party playlisten uit en zet hem erop. Je hebt helemaal geen dj nodig, want de nummers spelen vanzelf achter elkaar af. Hoe gemakkelijk wil je het hebben?

Ontdekken

Er is nog veel meer leuks aan Spotify. Wanneer je eenmaal een toffe playlist hebt uitgezocht voor je feest, kan het zijn dat je deze na een tijdje zat bent. Wil je echter wel in dezelfde vibe blijven hangen? Klik dan op de 'ontdekken' functie, een functie op Spotify waarmee het programma soortgelijke muziek voor je op zoekt. Je hoeft zelf helemaal niets te doen. Spotify selecteert op basis van wat je eerder hebt geluisterd identieke muziek op. Zo kan jij zeker wel een knalfuif organiseren.

Een andere leuke tip: wanneer je een feestje gaat organiseren, maak dan van tevoren een playlist aan en nodig je vrienden uit voor deze playlist. Zij kunnen dan zelf hun favoriete muziek toevoegen aan de playlist. Zo heb je een hele gevarieerde muzieklijst en is er ook nog eens voor ieder wat wils op het feestje wat muziek betreft.

 • Spotify (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €10,00
 • Spotify (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €30,00
 •