Spotify lanceert abonnement voor de hele familie

12-11-2014
artikel

Online muziekprogramma Spotify komt met iets totaal nieuws: waar je eerder een eigen account niet met andere mensen kon delen, maar puur voor jezelf gebruikte, kun je vanaf deze maand een account aanvragen die je met je familie kunt delen. Wanneer je eerder op een andere computer of telefoon inlogde met je Spotify-gegevens, logde hij uit op het bestaande apparaat. Spotify wilde hierin meer speling bieden aan de klant en is daarom, net als mediabedrijf Netflix, over gegaan op een ander systeem.

Opkomst

Spotify is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het programma wat het bedrijf heeft ontwikkeld biedt mensen de mogelijkheid om gratis (voor een aantal uren per maand en mét reclame) of betaald (9,99 euro per maand, reclame-vrij luisteren) muziek te streamen via het internet. Op deze manier kun je als gebruiker op een legale manier online muziek luisteren. Daarbij steun je tevens door te betalen de muziekindustrie. Spotify wil graag dat iedereen gebruik kan maken van het programma, zonder dat ze de hoofdprijs hoeven te betalen. Met Spotify Family denken ze hier een oplossing voor gevonden te hebben.

Spotify Family

Het nieuwe systeem, genaamd Spotify Family, kan één account maken voor vijf gebruikers. Voor iedere extra gebruiker betaal je slechts vijf euro per maand meer. De eerste gebruiker betaalt 9,99 euro, iedere extra gebruiker betaalt daar vijf euro bij op. Zo betaal je dus wanneer je met zijn vijven een account deelt 30 euro gedeeld door vijf: slechts 6 euro per persoon. In verhouding is dit aardig goedkoper dan de 9,99 euro die nu staat voor een Premium account.

Goed systeem

Bij dit nieuwe systeem deel je alsnog één account met slechts één wachtwoord. Het verschil is nu dat je met meerdere mensen kan worden ingelogd, zonder dat het programma stopt. Je kunt allemaal tegelijkertijd muziek luisteren. Daarnaast kun je op verschillende soorten apparaten muziek blijven luisteren. Denk hierbij dus aan laptops en tablets, maar ook via je smartphone. Ook verzekert Spotify dat de luistergeschiedenis en zoekgeschiedenis puur persoonlijk blijft. Andere mensen kunnen dus niet zien waar je naar luistert en jij kan ook niet andermans afspeellijsten aanpassen. Met dit nieuwe systeem hoopt het bedrijf meer klanten te krijgen. Om gebruikers te overtuigen biedt Spotify 50% extra korting aan voor elk extra account.

Spotify Premium abonnement betalen

Wil je een Spotify Premium abonnement kopen maar heb je geen creditcard? Wij hebben de oplossing! Koop een Spotify Giftcard online of in de winkel en wissel de Spotify code in op je Spotify account. Zo heb je binnen enkele minuten een Spotify Premium abonnement op je account waarmee je eindeloss zonder reclame naar muziek kunt luisteren.

 • Spotify (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €10,00
 • Spotify (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €30,00
 •